Totalt: kr0.00

Kvartsfinalerna i Afrikanska mästerskapen tog en oväntad vändning när Angola slog Namibia med 3-0 i en dramatisk match med två röda kort och ett insläppt mål. Även om Namibia gick in i åttondelsfinalerna för första gången var det Angolas kliniska avslut och ihärdighet som säkrade deras plats i åttondelsfinalen.

Matchen inleddes med ett kontroversiellt ögonblick i den 17:e minuten. Namibias Bethuel Muzeu hade ett klart skottläge, men hans försök att fälla motståndarnas målvakt Neblu dömdes oförklarligt som en handssituation utanför straffområdet, och Neblu fick rött kort, vilket gjorde att Angola var en man kort.

Trots bakslaget tog Angola ledningen i den 38:e minuten genom Gelson Dala, som bar en Angola tröja 2024. Dala tog tillvara på Fredys inlägg och placerade enkelt in bollen i mål. Strax före halvtid fick den namibiske försvararen Lubeni Haukongo ett andra gult kort för en foul på Mabululu, vilket resulterade i att Namibia spelade med 10 man.

Med det numerära överläget pressade Angola hårt. Dala gjorde 1-1 i den 45:e minuten med en nick efter en frispark från Fredy, vilket effektivt satte stopp för Namibias hopp om en comeback och gjorde att de var i gungning i paus.

I andra halvlek hade Namibia svårt att skapa chanser mot ett välorganiserat angolanskt försvar. Deras enda riktiga hot kom från kapten Peter Shalulile, vars nick gick strax utanför. Men den angolanska sidan förblev motståndskraftig och gjorde ett tredje mål i den 66: e minuten när Fredy ledde en snabb kontring som möttes av Mabululu, som skruvade ett exakt skott i det bortre hörnet av nätet.

Shalulile hade ytterligare en chans i slutminuterna, men hans nick gick utanför målet. Under tiden fortsatte Angola att pressa och inhopparen Zito Luvumbo träffade ribban på stopptid. Slutsignalen ljöd och Angola vann med 3-0 och avancerade till kvartsfinal.

Trots ett tidigt rött kort visade Angola anmärkningsvärt lugn och utnyttjade sitt numerära överläge genom ett kliniskt avslut från Dara i en Billiga Fotbollströjor. Namibia var besvikna över resultatet men stolta över att ha nått utslagsrundan för första gången.