Totalt: kr0.00

Chelsea slog Ajax med 3-0 i den första delen av UEFA Women’s Champions Leagues kvartsfinal på tisdagskvällen för att gå vidare till semifinal. Lauren James och Sjoker Newson gick ihop för att hjälpa Chelseas damfotbollslag att vinna den slutliga segern. Vem säger att kvinnor är sämre än män?

I början av matchen tog unga Ajax ledningen. Rome Lechtel, lagets bästa målskytt, träffade målstolpen i början och skapade en farlig situation. Chelsea fattade dock snabbt rytmen i spelet. I den 20:e minuten avleddes Newsons korta passning av två Ajax-försvarare och föll precis vid fötterna på James, som lugnt rundade målvakten Van Eyk och gjorde mål ensam. VAR-tekniken bekräftade att James inte var offside och att målet var giltigt.

När den första halvleken gick mot sitt slut var det Newsom som återigen stod i centrum. En av hennes assist resulterade i att lagkamraten Guero Rettens skott kallades för offside, men Newsome lät sig inte avskräckas. Bara några minuter senare skickade Retten en exakt lågpassning, och Newson lyckades överflankera och skjuta framför mål och utökade ställningen till 2-0 för Chelsea. Detta var också hennes första mål i Champions League.

Efter inledningen av andra halvlek kontrollerade Chelsea i Azzurri fotbollströja med tryck spelrytmen ordentligt. Även om de inte utnyttjade sin fulla styrka kunde Ajax aldrig hota Blues mål. I den 83:e matchminuten kunde Catarina Macario, som kom in som avbytare, skickade in ett exakt långdistanslobkors, och Newson gjorde en kraftfull nick för att säkra ställningen 3-0. Detta är också Newsoms fjärde mål på de två senaste matcherna och han är i bra form.

Forwardskombinationen James och Newsom är i perfekt harmoni, och alla tre målen är nära relaterade till deras prestation. Särskilt värt att nämna är Newson. Hon kan både hjälpa sina lagkamrater och göra mål själv under matchen och bli den främsta bidragsgivaren till lagets seger.

Den andra matchen spelas på Stamford Bridge, Chelseas hemmaarena, den 27 mars. Med ett övertag på bortaplan med tre mål har Chelsea nästan säkrat en plats i semifinalen. Låt oss se fram emot att detta heta Blues Damfotbollslag tar ett steg längre och slår den sista mästerskapstrofén!